Deca Durabolin ( Nandrolone ) Yan Etkileri – Zararları Nelerdir ? | Anabolik Steroidler

9 Mart 2017 Perşembe

Deca Durabolin ( Nandrolone ) Yan Etkileri – Zararları Nelerdir ?

Deca Durabolin ( Nandrolone ) Yan Etkileri – Zararları Nelerdir ?

Yan Etkiler (Östrojenik):

Nandrolone, östrojen dönüşümüne düşük bir eğilim gösterir ve bunun testosteron ile görülenin sadece % 20'si olduğu tahmin edilmektedir.434 Bunun nedeni, karaciğer, nandrolonun estradiol'e dönüşebildiği halde, yağ dokusu nandrolon gibi diğer daha aktif steroid aromatizasyon bölgelerinde Bu sürece daha az açıktır.45 Sonuç olarak, östrojenle ilgili yan etkiler, bu ilacın testosterondan çok daha düşük bir endişesidir. Bununla birlikte, yüksek dozda östrojen seviyeleri hala farkedilebilir ve su tutma, vücut yağı gideri ve jinekomasti gibi yan etkilere neden olabilir. Östrojenik yan etkiler ortaya çıkarsa önlemek için klomifen sitrat veya tamoksifen sitrat gibi bir anti-östrojen gerekebilir. Alternatif olarak, sentezini önleyerek östrojeni daha etkin bir şekilde kontrol eden Arimidex® (anastrozol) gibi bir aromataz inhibitörü kullanılabilir. Aromataz inhibitörleri, anti-östrojenlere kıyasla oldukça pahalı olabilir ve aynı zamanda kan lipitleri üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilirler.



Nandrolonun vücutta bir progestin olarak bir miktar aktiviteye sahip olduğu unutulmamalıdır.436 Progesteron, bir c-19 steroidiyse de, 19-norprogesteron'daki gibi bu grubun çıkarılması, karşılık gelen reseptörü için daha büyük bağlanma afinitesi olan bir hormon oluşturmaktadır. Bu özelliği paylaşan pek çok 19 anabolik steroidin de progesteron reseptörü için bir miktar afinitesi olduğu gösterilmiştir.437 Progesteron ile ilişkili yan etkiler, testosteron üretiminin negatif geri besleme inhibisyonu ve artmış yağ depolama oranı da dahil olmak üzere östrojen ile benzerdir. . Progestinler aynı zamanda östrojenlerin meme dokusu büyümesi üzerindeki uyarıcı etkisini arttırır. Burada bu iki hormon arasında kuvvetli bir sinerji varmış gibi görünüyor; jinekomasti, progestinlerin yardımıyla, hatta aşırı östrojen seviyesi olmadan bile ortaya çıkabilir. Bu bozukluğun östrojenik bileşenini inhibe eden bir anti-östrojenin kullanılması sıklıkla nandrolonun neden olduğu jinekomastiyi hafifletmek için yeterlidir.




Yan Etkiler (Androjenik):

Bir anabolik steroid olarak sınıflandırılmasına rağmen, özellikle yüksek dozlarda bu madde ile androjenik yan etkiler hala mümkündür. Bu, yağlı cilt, akne ve vücut / yüz tüyü büyümelerini içerebilir. Anabolik / androjenik steroidler, erkek tipi saç dökülmesini daha da kötüleştirebilir. Kadınlar, anabolik / androjenik steroidlerin potansiyel virilize edici etkileri konusunda uyarırız. Bunlar arasında sesin derinleşmesi, menstrüel düzensizlikler, cilt dokusundaki değişiklikler, yüzdeki kıl büyümesi ve klitoral genişleme olabilir. Nandrolone, güçlü doku oluşturma eylemlerine kıyasla nispeten düşük androjenik aktiviteye sahip bir steroid, güçlü androjenik yan etkilerin eşiğini, testosteron, metandrostenolon veya fluoksimesteron gibi daha fazla androjenik madde ile  karşılaştırıldığında daha yüksek yapar. Hafif androjenik doğası ve endojen testosteronu bastırma kabiliyeti nedeniyle, nandrolon, başka bir androjen olmadan kullanıldığında, erkeklerde libidoya müdahale etme eğilimli olduğunu belirtmek de önemlidir.

Deri, kafa derisi ve prostat gibi androjen yanıtlı hedef dokularda, nandrolonun göreceli androjenikliği dihidronandrolona (DHN) indirgenerek azaltılır.438 439 5-alfa redüktaz enzimi, bu nandrolon metabolizmasından sorumludur. Finasterid veya dutasterid gibi bir 5-alfa redüktaz inhibitörünün eşzamanlı kullanımı, nandrolonun alana özgü indirgenmesini engelleyerek nandrolonun androjenik yan etkiler oluşturma eğilimini önemli ölçüde arttırır. Düşük androjeniklik isteniyorsa, redüktaz inhibitörlerine nandrolone kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Yan Etkiler (Hepatotoksisite):

Nandrolone sağlıklı kişilerde c-17 alfa alkile edilmez ve hepatotoksik etkilere sahip olduğu bilinmemektedir. Karaciğer toksisitesi düşüktür.

Yan Etkiler (Kardiyovasküler):

Anabolik / androjenik steroidler serum kolestrolü üzerinde zararlı etkilere neden olabilir. Bu, HDL (iyi) kolestrol değerlerini düşürme eğilimi ve HDL'yi LDL dengesine damlatabilen arteryoskleroz riskini artıran LDL (kötü) kolesterol değerlerini artırma eğilimini içerir. Bir anabolik / androjenik steroidin serum lipidlerine nispi etkisi, doza, verilme yoluna (oral vs enjekte), steroidin türüne (aromatize edilebilir veya aromatikleştirilemez) ve karaciğer metabolizmasına direnç seviyesine bağlıdır. Haftalık 600 mg nandrolon dekanoatın 10 hafta süreyle uygulanması HDL kolesterol düzeylerinde % 26'lık bir azalma olduğunu gösterdi.440 Bu baskılama, eşit dozda testosteron enanthate ile bildirilenlerden biraz daha büyüktür ve daha önceki çalışmalarla biraz daha güçlü Nandrolone decanoat ile testosteron cypionate'e kıyasla HDL / LDL oranına olumsuz etkisi vardır.441 Nandrolone decanoate, hala serum lipitleri üzerinde c-17 alpha alkile ajanlara göre önemli ölçüde daha zayıf bir etkiye sahip olmalıdır. Anabolik / androjenik steroidler aynı zamanda kan basıncını ve trigliseridlerini olumsuz yönde etkileyebilir, endotelin gevşemesini azaltır ve sol ventrikül hipertrofisini destekleyebilir, bu tümü potansiyel olarak kardiyovasküler hastalık ve miyokard enfarktüsü riskini artırır.

Kardiyovasküler stresin azaltılmasına yardımcı olmak için aktif bir kardiyovasküler egzersiz programının sürdürülmesi ve aktif AAS uygulaması sırasında her zaman doymuş yağ, kolestrol ve basit karbonhidrat alımının en aza indirgenmesi önerilir. Balık yağları (günde 4 gram) ve Lipid Stabil gibi doğal bir kolesterol / antioksidan formülüyle veya benzer bileşenlerle bir ürünle desteklenmesi önerilir.

Yan Etkiler (Testosteron Bastırma):


Kas kazançını artırmak için yeterli dozlarda alındığında tüm anabolik / androjenik steroidlerin endojen testosteron üretimini baskılaması beklenir. Haftada 100 mg nandrolone decanoatın 6 hafta süreyle uygulanmasına yönelik çalışmalar, tedavi sırasında serum testosteron düzeylerinde yaklaşık % 57 oranında bir azalma olduğunu göstermiştir. Haftada 300 mg dozunda, bu azalma % 70'e ulaşmıştır.442 Nandrolonun progestational aktivitesinin, tedavi sırasında düşük testosteron sentezinin bastırılmasına katkıda bulunduğu düşünülmektedir; bu, östrojen dönüşümüne yönelik düşük bir eğilime rağmen işaretlenebilir. 443 Testosteron uyarıcı maddelerin müdahalesi olmadan, testosteron seviyeleri, ilaç bırakıldıktan 2-6 ay sonra normale dönmelidir. Uzun süreli hipogonadotropik hipogonadizm, tıbbi müdahale gerektiren steroid istismarına sekonder gelişebilir.


Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.


Blogger tarafından desteklenmektedir.