Aromataz İnhibitörleri (AIs) ile Seçici Östrojen Reseptör Modülatörleri (SERMs) | Anabolik Steroidler

17 Ekim 2017 Salı

Aromataz İnhibitörleri (AIs) ile Seçici Östrojen Reseptör Modülatörleri (SERMs)

Aromataz İnhibitörleri (AIs) ile Seçici Östrojen Reseptör Modülatörleri (SERMs)

Anabolik steroidleri performans artırıcı olarak kullanmak isteyen herkes, istenmeyen yan etkileri önleyecek çeşitli ürünler ve takviyeleri öğrenmek için zaman ayırmalıdır. Aromataz inhibitörleri (AI'ler) ve selektif östrojen reseptör modülatörleri (SERM'ler) anabolik steroid kürünün  çok popüler ve çok önemli parçalarıdır. İkisi arasındaki farkı anlamak, sağlığınızı ve vücudunuzu korumak için hayati önem taşır.

AI'lar ve SERM'ler Vücutta Neler Yapılıyor?

AI'ler ve SERM'ler çok farklı olduğu gibi, aynı şeyleri de aynıdır. Bu bileşiklerin her ikisi de, bazı önemli yan etkileri önlemek için hayati önem taşıyan vücuttaki östrojen miktarını kontrol etme yollarını sağlar. En popüler anabolik steroidlerin çoğu östrojene dönüşür ve çok fazla östrojen mevcut olduğunda aşağıdakilerden bazılarını görebilirsiniz:

  1. Azalan libido
  2. Önemli miktarda şişkinlik
  3. Jinekomasti (kadınlar gibi  meme dokusunu geliştirdiği bir durum)
  4. Kilo almak
  5. sinirlilik
  6. iktidarsızlık


AI'ler ve SERM'ler bu yan etkileri önler, ancak bunu çok farklı şekillerde yapar.

Bir AI nedir?

Bir AI veya aromataz inhibitörü, steroidin östrojene dönüşmesini önler. Androjen anabolik steroidlerde sıktır ve bazıları diğerlerinden daha androjeniktir. Bu androjenler vücutta olduktan sonra aromataz olarak bilinen bir enzim yardımıyla zamanla östrojene dönüşürler. Bir aromataz inhibitörü aromataz enzimine bağlanır ve böylece androjenlerin östrojene dönüştürülmesinde etkisiz hale gelir. Bununla birlikte, AI'ların kan dolaşımında birikmesi zaman alır. En popüler sorulardan biri "En iyi aromataz inhibitörü nedir?" Şeklindedir ancak cevap benzersiz duruma göre değişir. Vücut geliştirme uzmanları arasında inanılmaz derecede popüler olan üç AI var.

Aromasin - Bazı erkekler Aromasin'i bu listedeki diğer iki AI üzerinde tercih eder: önemli bir sebepten ötürü intihar önleyicidir, bu da aromataz ile bağlandığında östrojen ve enzim yok olana kadar bağlı kalır. Bazı erkekler için diğer ikisinden daha iyi çalışıyor gibi görünmektedir, ancak dikkatli bir şekilde çıkmanız gerekir; Aromasin kullanmayı bıraktığınızda hala sisteminizde steroid metabolitleri taşıyorsanız semptomlar toparlanabilir.
Arimidex -Arimidex, tartışmasız vücut geliştirme meraklılarının en iyi aromataz inhibitörüdür. Aromasin ve Letrozole kıyasla inanılmaz derecede ılımlıdır ve doğada intihar değil, rekabetçi olduğundan aromataz enzimi için östrojen ile yarışır. Bu, bazı östrojenin kan dolaşımına doğru yol almasını sağlar, ki bu da idealdir.
Letrozole - Son olarak, letrozol burada listelenen üç aromataz inhibitör seçeneğinin en güçlüsüdür. Her gün 2,5 mg'dan fazla dozlarda kullanıldığında kolesterol düzeyleriniz zararlıdır ve bazı istenmeyen yan etkiler yaratabilir. Bununla birlikte, jinekomasti semptomlarını yaşamaya başlayan erkekler için AI'ya gitme budur - erken evrelerinde onu tersine çevirebilen tek AI'dır.

SERM Nedir?

Öte yandan, SERM veya seçici östrojen reseptör modülatörü, aromatazdan ziyade östrojen reseptörüne bağlanır. Bir SERM, östrojenin bazı eylemlerini engellese de, diğerlerine izin verir. Erkek bedeninde bile, bazı östrojen önemlidir. Bir AI tüm östrojeni inhibe ederken, bir SERM östrojenin androjenik özelliklerini bloke ederek olumsuz etkilerini önler.

Bir SERM, bir vücut geliştiricisi veya sporcunun performans geliştirme rejiminde de önemli bir rol oynamaktadır. Sadece steroitlerin östrojenik etkilerinin bir kısmını engellemeye yardım etmekle kalmaz aynı zamanda doğal testosteron için gerekli olan luteinize edici hormon (LH) ve folikül uyarıcı hormonu (FSH) erkek vücudunda çok önemli iki hormonun üretimini de uyarır üretim.

Anabolik steroidler bu üretimi bir öğütme durağına götürecek; egzojen hormonlar testosteron reseptörlerini doldurduklarında vücudunuzun daha fazla yapmasına gerek yoktur. Ne yazık ki, steroidleri kullanmayı bıraktığınızda, vücudunuz derhal testosteron üretmeye başlamayacak ve proaktif olarak bu üretimi teşvik etmeniz gerekecek. SERMler, aslında testislerinize testosteron üretmesini söyleyen hormonların üretimini tetikler ve bu yüzden bir SERM PCT'nizin yaşamsal bir parçasıdır.

Performans arttırma açısından en popüler SERM'lerden ikisi Nolvadex ve Clomid'dir ve moleküler makyaj açısından çok benzer iken, çoğu kullanıcı ikisi arasında dikkate değer farklılıklar olduğunu kabul etmektedir.

Nolvadex - İki SERM seçeneğinden daha güçlü olan Nolvadex, östrojeni miligramdan miligramdan daha iyi bir şekilde Clomid'den düşürebilir. Ayrıca, lipid profillerini artırabileceğinden ve istenmeyen yan etkiler olmadan östrojen seviyelerini düşürebileceğinden daha güvenli olduğu gösterildi. Bununla birlikte, Nolvadex'in kazancınızı Clomid'den daha fazla etkileyebileceğini gösteren kanıt bulunmaktadır, bu da bu ürünü seçerseniz birkaç kilo daha kaybetmeniz anlamına gelmektedir.
Clomid - Clomid, miligram başına Nolvadex'den daha zayıf, ancak doğru dozda kullanıldığında östrojenik etkilere karşı çok fazla koruma sağlayabilir ve testosteron seviyelerini de etkili bir şekilde artırabilir. Nolvadex kadar güçlü olmadığı için kazançlarınızı kaybetmeyeceksiniz.
Seçim sizindir, dolayısıyla birinin üstesinden gelmenin risklerini ve yararlarını göz önüne almak önemlidir. Östrojeni bloke etmek için bir AI yerine çevrim boyunca başarıyla kullanan bazı erkekler olsa da, SERM'ler genellikle kür  sonrası terapi için ayrılır. Aşağıdaki grafik, her bir SERM için ortalama bir PCT döngüsü göstermektedir.

SERM
Hafta  1-2
Hafta  3-4
Hafta  5-6 (İstenirse)
Clomid
150mg
100mg
50mg
Nolvadex
40mg
20mg
10mg


Herkes en az dört hafta Clomid veya Nolvadex sonrası kürde  kullanmalıdır. Bu genellikle testosteron üretimini yeniden başlatmak ve bu arada testosteron ve östrojen arasındaki boşluğu dengelemeye yardımcı olmak için yeterlidir. Özellikle hassas olan erkekler, bundan 1-2 hafta daha bir SERM kullanmaları gerekebilir; Diğer erkekler dört hafta bol olduğunu görebilir.

En İyi Seçim hangisi?

Bir AI, östrojen üretimini engelliyor ve yan etkileri ortadan kaldırabilecekken, vücudun daha fazla östrojene ihtiyacı olduğunu gösteren kimyasal sinyaller göndermeye devam ettiğini unutmayın. Böylelikle, vücut daha fazla östrojen üretmeye ve böylece AI son bulmadan sonra östrojen seviyelerinin aniden yükseldiği sonsuz bir küre  ve bazen bir "rebound" etkisine neden olmaya devam ediyor. Bir SERM, vücudun östrojen kullandığı yolu etkiler ve vücudun bildiği kadarıyla dolaşmak için çok sayıda östrojen var. Bu nedenle, bir AI anabolik steroid kürleri  sırasında istenmeyen yan etkileri önleyebiliyor olsa da, ribaundlarla mücadele etmek ve seviyeleri normale döndürmek için kür  sonrası terapi sırasında bir SERM kullanmak zorunludur.


Hem AI hem de SERM'ler anabolik steroidlerle performanslarını arttırmayı seçen insanlar için önemli roller oynamaktadır. Bununla birlikte, hangi durumda hangi üründe kullanılacağını bilmek, potansiyel olarak ciddi yan etkileri önlemeye gelince fark yaratabilir.


Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.


Blogger tarafından desteklenmektedir.